Curriculum: Sustainable viticulture and enology - A.A. 2023/2024
1° anno
Insegnamento | crediti | Programma |
---|---|---|
ADVANCES IN ENOLOGY (ING-IND/25) | 8 |
Scarica
|
APPLIED STATISTICS AND BIG DATA ANALYTICS (ING-INF/05) | 6 |
Scarica
|
DISEASE AND PEST MANAGEMENT (AGR/11,AGR/12) | 10 |
Scarica
|
GRAPE AND WINE BIOTECHNOLOGY (AGR/07) | 8 |
Scarica
|
GRAPEVINE VARIETIES AND TERROIR (AGR/03) | 7 |
Scarica
|
TOPICS IN WINE MARKETING (SECS-P/08) | 6 |
Scarica
|
VINEYARD VARIABILITY: TRADITIONAL AND PRECISION APPROACHES (AGR/03) | 7 |
Scarica
|
Nel piano di studio di ogni corso è prevista la frequenza ai corsi di Teologia, per offrire una conoscenza motivata, ragionata e organica della fede cattolica.
TEOLOGIA - CORSO SEMINARIALE |
Un insegnamento a scelta tra:
(crediti 2)
Insegnamento | crediti | Programma |
---|---|---|
ITALIAN CIVILIZATION AND LANGUAGE FOR INTERNATIONAL STUDENTS | 2 |
|
LINGUA INGLESE (ENGLISH FOR SCIENTISTS) | 2 |
Scarica
|
2° anno
Insegnamento | crediti | Programma |
---|---|---|
APPLIED GRAPEVINE ECO-PHYSIOLOGY (AGR/03) | 7 |
Scarica
|
AUTOMATION AND ROBOTICS IN VITICULTURE (AGR/10) | 7 |
Scarica
|
ENVIRONMENT AND BIOTA (AGR/13,AGR/16) | 9 |
Scarica
|
TOPICS IN ENOLOGY (AGR/15) | 7 |
|
Insegnamento | crediti | Programma |
---|---|---|
ELECTIVE COURSES | 12 |
|
SEMINARS | 1 |
|
SOFT SKILLS | 1 |
|
THESIS | 22 |
|
Notice: Elective courses
Students must choose the following courses (12):
- Wine economics and policy (AGR/01) - 6 ects
- Management of Organic Viticulture (AGR/03) - 6 ects